Mijn naam is Joris Zandstra.
Geboren op 23 mei 2002
in Rotterdam
Sinds mijn 2de jaar woon ik in Den Haag.  
 
Toen ik na het behalen van mijn zwemdiploma's een sport mocht kiezen, koos ik voor Rugby. Ik was toen 7 jaar oud. Rugby wordt ook in onze familie gespeeld en ik dacht dat het een leuke sport zou zijn.
 
Na een bezoek aan de Haagse Rugby-dagen bij HRC wist ik het zeker, dit was mijn sport! Vanaf de eerste training bij HRC was ik enthousiast, rugby is geweldig, een dag zonder rugbybal in mijn handen was een dag niet geleefd! Ik speel sinds 2011 bij HRC.  
 
Na de lagere school ging ik naar het VMBO aan het Segbroek college in Den Haag. Dit is een school voor talentontwikkeling en -mogelijkheden. Segbroek college heeft mij de mogelijkheid geboden om te studeren in combinatie met mijn sport. De Rugby Academy Zuid-West heeft namelijk een goede samenwerking met het Segbroek college en bevindt zich vlakbij. Zo had ik de kans om 4x per week de dag te beginnen met een Rugby training en aansluitend naar school te gaan. De lesroosters worden aangepast op je trainings programma en je hebt vrijstelling voor bepaalde vakken en tijdens trainingskampen en speciale toernooien. 
 
In de zomer van 2018 werd de Rugby Academy bezocht door Sale Sharks trainers aan de Academie, ze zagen me trainen en spelen en interesse toonden in mij.  
Na de zomer kregen we ook een bezoek van Northwood aan de Rugby Academy, dit is een rugbyclub uit Zuid-Afrika. Ik was ook meer dan welkom bij Northwood!  
 
Omdat het aanbod van Northwood begon in januari 2019 en ik  eerst mijn examen wil behalen in juni 2019, heb ik ervoor gekozen om mijn Rugby-talent in Engeland verder te ontwikkelen. Daarom vertrek in in de zomer van 2019 naar Preston UK.
Ik zal eerst gaan trainen voor het team van  Myerscough College met als doel gescout te worden.
 
In Nederland is Rugby aan het ontwikkelen, als ik iets met mijn talent wil doen, is dit momenteel alleen in het buitenland mogelijk.
Daarom maak ik van de gelegenheid gebruik om naar Engeland te gaan, in september 2019 om te beginnen aan het Myerscough College.  
 
Door op de onderstaande knoppen te klikken, wordt u naar hun website geleid voor meer informatie.